top of page

LEZINGEN

lezing dienstmeisje van Degrelle België

LEZINGEN

Waarom geven we lezingen? Waarom zouden we er aan deelnemen?

Een gemiddelde persoon heeft misschien wel honderden lezingen bezocht. Hij kan zich

veelal de inhoud noch de sprekers goed herinneren. Toch blijven we altijd lezingen bezoeken of geven we lezingen. Dat zijn we zo gewend.

Ik herinner me dat ik deelnam aan een rondleiding in het Israël Museum in Tel Aviv.

Een professor in de Kunstwetenschappen, die de lezing verzorgde, gaf bij elk schilderij een gedetailleerde uitleg. Na een tijdje werd dat zo vermoeiend, dat ik tot mijn schande afhaakte

en wegliep om zelf de schilderijen te bekijken. Ik had mijn interesse in zijn verhaal verloren.

Vermoedelijk gaf de lezing mij meer informatie dan ik in zo'n korte tijd kon opnemen.

Belangrijker nog, niemand vroeg aan mij of andere bezoekers wat wij graag wilden weten.

Hoe kunnen wij een lezing of seminar anders aanpakken, zodat wij tot het einde geboeid blijven?

Ik zeg met opzet ‘wij’, omdat ik als spreker niet solo opereer. Ik kan informatie verzorgen over de onderwerpen van de lezing en het seminar. Maar het echte werk, het echte toepassen en echte gesprek doe ik samen met mijn publiek. Tijdens mijn lezingen en seminars word je actief bij het onderwerp betrokken, kun je vragen stellen, maar kun je ook vragen van mij verwachten zodat er een discussie over het onderwerp ontstaat. Begrijpen en leren is het enige dat voor ons telt.

 

Wat zijn de belangrijkste onderwerpen van mijn lezingen en seminars?
  • Wat doen conflicten en oorlog met je? Het belangrijkste doel is inzicht creëren en een beter begrip voor de persoonlijke en emotionele situatie van immigranten uit oorlogsgebieden. Zij maken namelijk deel uit van de nieuwe bewoners in jouw land.
     

  • De "do’s and don’ts" van het gebruik van taal in conflict resoluties. Je leert hoe taal en retoriek het verloop van conflicten en resoluties beïnvloeden.
     

  • Hoe kom je in contact met je meest innerlijke stem en je eigen unieke verhaal? Essentieel voor schrijvers, maar ook erg behulpzaam bij het promoten van je eigen werk.

  • Cursus Spiritueel Schrijven. Een introductie tot de echte cursus, waarbij we verschillende vormen van meditatie en schrijven gebruiken, die je nog dichter bij jezelf zullen brengen.

  • De sociale, politieke en historische aspecten van het Israëlisch - Palestijnse conflict. Ik ben al 23 jaar in dit gebied van het Midden-Oosten werkzaam en ik heb hier boeken en talloze artikelen over geschreven. Je krijgt inzicht in de complicaties van dit conflict. Gevolgd door discussie en mogelijke oplossingen.

Lezingen
bottom of page